Saturday, March 21, 2009

Brown-eyed girl

"Oh Shphinx - this world is so crazy I can't see straight."
"Have your eyes been checked?"
"No. They've always been brown."

Kamut pompsahtavat sähköpostiini päivittäisenä annoksena ja kertovat jotain oleellista elämästä. Ehkä nyt löytyi syy omaankin ajoittaiseen maailmanahdistukseen.

Siskon kanssa saatiin äidiltä tummanruskeat silmät. Ne onkin meidän perheen naisten perintötimantit, koska äiti sai ne omalta äidiltään, joka oli ilmeisesti saanut edelleen omaltaan. Toisen puolen mummini epäilee usein, ettei niillä voi nähdä mitään. Me sen sijaan olemme ylpeitä oravasilmistä - mutta katkerasti paitsiossa, kun kaikissa suomalaisissa rakkauslauluissa lauletaan aina sinisistä. Vaan on näistä hassuja kohtaamisia irronnut. Eräältäkin isältä meni palikat sekaisin jäätelönostossa, kun myyjätyttö nousi tiskin takaa nappisilmineen. Ja tämä tarina on tosi.

Hei kysyn vaan, kuka voi jaksaa lauantaiaamuna, auringon paistaessa ja lintujen laulaessa alkaa kirjoittaa? Kaikki muu tekeminen vei taas liikaa aikaa kuluneella viikolla ja annan sen niin helposti myös tehdä näin. Tarvitsisin jonkun bunkkerin, tai ainakin vapautuksen muusta elämästä, jotta semma ikinä valmistuisi - eikä siitä silti olisi mitään takeita. Vaan ehkä voin syyttää ruskeita silmiä. Ei näillä voi tehdä muuta kuin seurata oravia omenapuussa.

2 comments:

Anonymous said...

Ruskeat silmät on joskus ihan pätevät, tosin monesti Tomaksenkin kaverit ihmettelevät että onko ne nyt ruskeat vai mustat. Ehkä ne vielä joku päivä uskoo että ne on ruskeat. :) Lauantaiaamulla kun aurinko paistaa ei tosiaan jaksaisi kirjoittaa. Mä päätin siirtää kirjoittamiset maanantaille kun on vapaata ja sen sijaan tein jenkkipannareita aamupalaksi. :)

Anonymous said...

Onnittelen rohkeasti ratkaisusta Igorini. Mä en oikein voi siirtää maanantaille, koska varmasti teen tätä silloinkin ja kaikki yöt ja päivät läpeensä muutenkin... Mutta on mullakin uunissa sentään jogurttipäärynäkakku. Voi elämän kevät, ettei toista laiskempaa filosofia maailmasta varmasti löydy.

Hei me nähdään ehkä ens viikonloppuna sitten jos tuut(te) kanssa sunnuntaina mummille. :)