Tuesday, February 17, 2009

Iltapaloja

Päivä on mennyt aika mukavasti ensin aamutreeneissä, sitten aatteenpalossa & Reilu yliopisto -suunnitelmissa ja ilta opetusten jälkeen opiskelijaseurakunnassa pitkästä aikaa, jossa sai kaikenlaista hyvää ravintoa ja näki vielä bonuksena kavereitakin. Nyt fiilistelen Afrikka -haaveita Löytyn kera. Jos jollain miehellä on taito laulaa käheästi sydämestä kitaran tahtiin, niin tällä. Ja tietysti all time favourite Leppilammella. Jotenkin vain mies ja kitara vetoaa aina ihan kympillä. Ei sillä että koskaan tätäkään sanontaa käyttäisin, mutta nyt kun on väsy niin ajattelin.

Tai Afrikka ja Afrikka, voisin mennä sinne, tai jonnekin muuallekin vain. On ollut niin valtava aatteenpalo taas päällä, ettei mitään rajaa, ja mihin ihmeeseen sitä täällä käyttäisi, paitsi erinäisiin yrityksiin ylioppilaskunnassa, mitkä alkaa olla jo aika samantekeviä. Jos idealismilla ei ole mitään sijaa opiskelijapoliitikassa, niin jossain kohtaa vaan tulee raja kun ei enää jaksakaan puhua järkeä niille, jotka tekevät päätökset. Asia on taas niin ajankohtainen täällä ja kaikkialla, mielenosoitukset ja aktivismikokoukset kuohuttaa varmasti pikkupoliitikkojen kabinetteja, kun ei osata tehdä yhteistyötä ei puolin eikä toisin ja mulla ei oikeasti ole enää mitään sanottavaa tähän, ei ainakaan enää tämän päivän vaahtoamisten jälkeen. Ei tässä tarvita aktivismia Ranskan vallankumouksen mittakaavalla tai edes 1968 malliin, kun vaan olisi edes jokin periaate ohjaamassa toimintaa siellä, missä pystytään vaikuttamaan. Ja tottakai, kuuluihan sitä itsekin sisäpiiriin ihan vähän aikaa sitten, ja juuri siksi ehkä voinkin kritisoida. Enkä minä edes omaa ylioppilaskuntaani oliona sinänsä kritisoi, jos jotakuta se ahdistaa, vaan ihan koko liikkeeltä toivoisin jotain muuta. Esimerkiksi liikettä ylipäänsä. Painaahan se vastuu, ja uskottavuuskin olisi kiva säilyttää, mutta ei se saisi sammuttaa paloa.

Ernst Bloch totesi, että jos vain voisi yhdistää vanhan miehen tiedon ja nuoren miehen intohimon, niin paljon saataisiin aikaan. Jos nuorella miehellä ei ole enää intohimoa, niin kenellä sitten? Kysynpähän vaan.

Kuunnelkaa Löyttyä.

No comments: