Sunday, September 7, 2008

Suositukset tänään

Mondo.
Matkailulehti, jonka tilasin parisen vuotta sitten kaukokaipuuta lievittämään. Epäilin alkuun, että se saattaisi myös toimia päinvastoin ja vain lisätä matkallelähtöintoa, mutta joka lehden jälkeen fiilis onkin kuin olisi kiertänyt maailman. Hyvillä mielin pesiydyn punaisen sohvani syvennykseen ja lennän hyvin kerrottujen reportaasien siivin mantereelta toiselle.

Messu.
Sunnuntai on uuden viikon ensimmäinen päivä monen muun maan kalenterin mukaan. Käänsin oman pääni samansuuntaiseksi ihan psykologisista syistä joitain vuosia sitten: keskittyminen asian äärellä vie eteenpäin taas yhden viikon verran, eikä maanantai tunnu ollenkaan niin pahalta kun viikko alkoi jo päivää aiemmin vapaalla. Messun jälkeen bonuksena kuulumiset kaverien kanssa teekupin äärellä ja sukupolvien väliset jutteluhetket, kun mummot kihertävät sympaattisen papin perään ja kertovat tarinoita tosielämästä. Yhteys yläkautta usein lämmittää yhteydet myös täällä maan päällä.

Montparnasse.
Mahtava monitaideteos, jota olisi katsellut vielä toisenkin tunnin; hienoa oli olla todistamassa jälleen tanssikaverien lahjakkuutta. Oma kaipuu takaisin näyttämölle kasvoi taas ja inspiraatiota syntyi yhteen jos toiseenkin.

1 comment:

Pälli said...

Aika loistavan hyviä suosituksia! :)