Sunday, September 14, 2008

Pää syystuulessa

Ike tuhoaa Texasissa, Emeliina on uusi muotinimi, papit niittävät mainetta kirkkokiertueella ja Matti-hauki tarkkailee eduskuntaa. Kaikkea sitä oppii lehtiä lukemalla.

*************

Tänäänkään en keksinyt vastausta siihen, miksi pysähdyksiin jääneet rullaportaat täyttyvät hetkessä roskista, mutta sympatiseerasin kohteliaan seurallisia pikkutyttöjä hississä ("tätikin tuli hissiin, täti mikä sun nimi on?"), ja ratikkapysäkillä kuuntelin tuntemattoman mummoshenkilön elämänkuulumisia.

Odotetut leppoisat kaupunkikävelyt kirpeässä syysilmassa jäivät treeni- ja tapaamisviikonloppuna vähiin, mutta pääkaupunki eli silti ympärilläni. Maisemanvaihdos on aina hyvä juttu, vaikka käteen jäikin lähinnä rakkoiset varpaat, venähtänyt nilkka ja koreografinen luomisen tuska - sekä useampi ajatus siitä, miksi jotkut ihmiset tekevät vähän liiankin suuren vaikutuksen ja toiset taas ei ollenkaan.

Pää on uhkaavan sumuinen, vaikka toistaiseksi olen käyttänyt huhuttuun flunssa-aaltoon defenssikeinona kieltoreaktiota. Onneksi huominen täyttyy lähinnä paluujunamatkasta ja muutamasta toimistotunnista.

No comments: