Thursday, April 10, 2008

Pellejä, TV-taisto ja metafysiikkaa.

Luin uutisotsikosta "arpajaispeleille haetaan 18 vuoden ikärajaa", että arpajaispelleille. Huomautin tästä ystävälle, joka koki saman lukihäiriön välittömästi. Epäilimme syyksi Saimi Nousiaisen ylirajattuja kirkkaanpunaisia huulia juuri äskettäin katsotussa Suomen huippumalli haussa -ohjelmassa. Pellet jää päälle. Vaan olisihan se aika hupaisa ajatus että arpajaispellejä on. Saati että niille haetaan lakimuutoksella ikärajaa.

Pakko toki kommentoida, että minulla taikka ystävälläni ei tietenkään ole enää TV:tä, joka näkyisi. Netti-tv onneksi palvelee silloin kun on ihan pakko katsoa turhia ohjelmia ja ahdistua siitä, kuinka moneen junaan meitä oikein mahtuukaan. (Tai taitoluistelua, joka on ehdoton suosikkini kaikista penkkiurheilulajeista.) Digiboksia vastaan taistelen yhä, ja toisin kuin olen luullut, se ei olekaan ihan pelkkä tuulimyllyottelu. Viikonloppuna kuulin filosofiseurassa, että meitä on enemmänkin ja asia on ollut ihan esillä mediassa. Mahtavaa.

Pääsisiköhän metafysiikan tentistä läpi, jos epäilisi koko tenttisalin olemassaoloa? Olisi myös hienoa, jos tenttikirjan olemassaolo olisi juuri nyt kyseenalaistettavissa. Ei auta, metafysiikkaa saa (ja pakollisen tentin alla pitääkin) opiskella, vaan ei soveltaa käytäntöön. Tästä valtio meille maksaa.

Nukkukaa pommiin menestyjät, tämä tyttö lähtee vielä hetkeksi nominalismin ja realismin innoittavaan maailmaan. (Jonna Järnefeltiä mukaillen.)

1 comment:

Anonymous said...

Huomenta. Sateesta huolimatta lähti aamu kohtalaisen humoristisesti käyntiin lukiessani tämän! Kiitos siitä. Yön aikana olinkin jo ehtinyt unohtaa arpajaispellet mutta nyt se mielikuva niistä huulista ei väisty...Mukavaa päivää!! Anu